Fontos információ!

XVII. Duna Maraton pálya infók és fontos információk!

 

 

Részletekért kattints a tovább gombra!

 

Pálya info:

  1. A pálya kijelölése pénteken történik, szombat délelőtt pedig a részletes kontrol. A pálya véglegesen szombat 16:00 h kerül kijelölésre. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a hatóságok az engedélyeket a verseny napjára adják ki, mivel a pálya nyomvonala több helyen védett területen (Natura 2000) halad.
  1. a tavalyi jégkár miatt sajnálatosan használhatatlan a dobogókői sípálya melletti erdei szerpentin újra járható, tökéletesen ki van tisztítva. Így a közép és a hosszú táv mezőnye az árnyékban tudja magát felküzdeni a sípálya tetején lévő frissítő ponthoz.
  1. A tavalyi jogos kritikákat megfogadva a rajt utáni Vaskapu frissítő állomás előtt beiktattunk még egy meredekebb mászást, így remélhetőleg jobban széthúzódik a mezőny és az erdei szakaszon nem lesz torlódás.
  1. A verseny egészségügyi biztosítását a pályán a korábbi évekhez hasonlóan, nagy rutinnal rendelkező, HUNGARY AMBULANCE Egészségügyi és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit KFT., 1 négy kerekes mentő, 1 eset kocsi, 1 terepjáró orvossal, felszereléssel és 1 quad biztosítja a gyors és szakszerű segítséget baleset esetén. A közép és a hosszú táv távján Goutbrod Rezső pályaigazgató (telefonszám: 0620 9590213) irányítja az elsősegély logisztikát a helybeli erdészek közreműködésével. A rövid távon ugyanezt a feladatot Harangvölgyi András főrendező látja el (telefonszám: 06 70 244 24 93).

 

FONTOS!

Amennyiben baleset történik, kérünk benneteket, hogy a legközelebbi pályabiztosítónak jelentsétek az esetet, akik telefonnal vagy adó – vevővel azonnal intézkednek és így azonnal beazonosíthatóvá válik a baleset helyszíne.

Rendkívül fontos, hogy a veszélyes szakaszoknál az előjelzéseket vegyétek figyelembe és csökkentsétek a sebességeteket biztonságos szintre.

Reméljük azonban, hogy erre nem lesz szükség. Ehhez kérjük együttműködéseteket.

 

 


A Duna Maratonon a korábbi évekhez hasonlóan mindig volt mentési intézkedési terv, melyet a pálya menüpont alatt megtekinthettek.

 

Mindenkinek biztonságos, jó versenyzést!

 

Duna Maraton Rendezősége