BALATON KUPA

Gyerek bringaverseny sorozat

2016. augusztus

  

A verseny célja:

 

A nyári szünidőben új szabadidő programot biztosítani családok számára,ahol a gyerekek jól szervezett kerékpáros eseményen vehetnek részt nyaralás közben.

 

A nyár folyamán meglehetősen kevés sportesemény szól a gyerekeknek a Balatonnál, ezért biztosak vagyunk benne, hogy rendkívül népszerű lesz ez a kezdeményezés.

Későbbiek folyamán szeretnénk a versenysorozatot hagyományossá tenni, sőt kiterjeszteni a Balaton más településeire is.

 

 

A versenysorozat helyszíne:

 

A balatonkenesei Bringapark, amely az országban is egyedülálló létesítmény, közvetlenül a balatoni kerékpáros út mellett.

 

 

Kiemelt törekvésünk, hogy a rendezvénysorozat által élményt nyújtsunk a gyerekeknek, népszerűsítsük körükben a kerékpározást, a környezettudatos életérzést, a rendszeres sportolás iránti igényt.

Minden versenyszám után minden résztvevő emlékérmet kap.

 

A versenysorozat tematikája:

 

 

Három időpontban három különböző futamot rendezünk, azzal a céllal, hogy a különböző képességű, felkészültségű gyerekek közül mindenki megtalálhassa a számára legközelebb álló versenyszámot.

 

 

I. forduló:                 2016. augusztus 06.

Sprint futam

  • Gyerekek egyenkénti indítása a Bringapark körpályáján, időméréssel (időfutam)

II. forduló                  2016. augusztus 13.

           

Triál futam

  • Különböző akadályokkal, bójákkal nehezített ügyességi pálya, a cél, hogy minél kevesebb hibaponttal teljesítse a pályát a versenyző.

III. forduló                 2016. augusztus 20.

 

Cross futam

  • Mezőnyverseny, ahol a gyerekek több futamban versenyezhetnek egymással, egy kb. 500 m-es körpályán, amely terepen kerül kijelölésre a bringapark körül.

Szervező:

BringaErdő Kft.